Piletina punjena šampinjonima, špinatom i sirom je potpuno zdrav i fit recept sa malo kalorija.
Pileći file ili pileće bijelo meso predstavlja jednu od najzdravijih namirnica životinjskog porijekla zbog malog sadržaja masti i visokog sadržaja proteina, piše Mamaklik.
Piletina je odličan izbor za ishranu male djece, starijih osoba i svih ljudi koji vode računa o vrsti namirnica i količini kalorija koje unose u svoj organizam.
Potrebni sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 200 g špinata
- 300 g gljiva
- 3 češlja bijelog luka
- punomasni sir (edamer ili gauda)
- maslinovo ulje
- so
- biber
- slatka paprika
Priprema
Na maslinovom ulju prodinstajte gljive. Špinat operite i obarite par minuta u ključaloj vodi.
Izvadite ga na drvenu dasku i isjeckajte na kocke. Bijeli luk sitno nasjeckajte i zajedno sa špinatom dodajte u gljive.
Dodajte so i biber. Miješajte 2-3 minute dok ne ispari voda iz špinata i sklonite sa vatre.