Mamina kuhinja: Piletina punjena šampinjonima, špinatom i sirom

Iznenadiće vas koliko je sočna i ukusna piletina punjena šampinjonima, špinatom i sirom, ako je pripremite na ovaj način.


Piletina punjena šampinjonima, špinatom i sirom je potpuno zdrav i fit recept sa malo kalorija.

Pileći file ili pileće bijelo meso predstavlja jednu od najzdravijih namirnica životinjskog porijekla zbog malog sadržaja masti i visokog sadržaja proteina, piše Mamaklik.

Piletina je odličan izbor za ishranu male djece, starijih osoba i svih ljudi koji vode računa o vrsti namirnica i količini kalorija koje unose u svoj organizam.

Potrebni sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 200 g špinata
  • 300 g gljiva
  • 3 češlja bijelog luka
  • punomasni sir (edamer ili gauda)
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • slatka paprika

Priprema

Na maslinovom ulju prodinstajte gljive. Špinat operite i obarite par minuta u ključaloj vodi.

Izvadite ga na drvenu dasku i isjeckajte na kocke. Bijeli luk sitno nasjeckajte i zajedno sa špinatom dodajte u gljive.

Dodajte so i biber. Miješajte 2-3 minute dok ne ispari voda iz špinata i sklonite sa vatre.