Mamina kuhinja: Napravite rođendansku “Frozen” tortu za djevojčice

Jednostavna dekoracija rođendanske torte s omiljenim likovima iz Frozen crtića koju bi poželjela svaka djevojčica!


Tematska dekoracija Frozen torte zasigurno je među top željama današnjih djevojčica širom svijeta koje su zaluđene tim popularnim crtićem! Da bi vaša princeza na svoj rođendan dobila željenu rođendansku tortu ne morate potrošiti puno novaca niti se puno gnjaviti oko dekoracije.

Kako bi dobili lijepu dekoraciju torte koja će podsjećati na Frozen kraljevstvo dovoljno je u šlag kojim ćete ukrasiti tortu dodati malo plave boje za kolače, ukrasiti tortu s nekoliko nježnih perlica te postaviti omljene likove iz Frozen crtića: Anu i Elsu te Olafa, Christopha i Svena.

Predloške za printanje s likovima iz Frozen crtića možete dobiti tako što ćete isprintati slike u boji, a možete ih pronaći u sljedećoj galeriji (ili pronaći neke druge koje vam se više sviđaju).

Svaki lik pažljivo izrežite pa zalijepite obostrano na štapić za ražnjiće. Prije nego što ćete ukrasiti tortu, štapiće s likovima skratite prema potrebi, ovisno o visini torte.

Što se tiče okusa, možete pripremiti svoju omiljenu tortu koju inače rado pripremate i znate da ju svi vole, ili možete isprobati recept za Tortu s malinama i mascarpone kremom koja se krije ispod ove galerije slika.

lsprobajte tortu s malinama te finom puding kremom od vanilije i mascarpone sira!

Sastojci

Biskvit

  • 8 jaja
  • 300 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 220 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 100 ml mlake vode

Krema

  • 500 ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g šećera
  • 2 praška za puding s okusom vanilije
  • 500 g mascarpone sira
  • 1 želatina u prahu (10 g)

Ostalo

  • 450 g zamrznutih malina
  • 500 ml slatkog vrhnja za dekoraciju

Priprema

Najprije pripremite kremu. Želatin namočite prema uputi na pakiranju i ostavite da nabubri. Prašak za puding razmutite sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kuhani puding maknite s vatre pa umiješajte otopljenu želatinu. Puding ohladite na sobnoj temepraturi i izmiksajte ga s mascarpone sirom.

Za pripremu biskvita bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje i vodu. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa nastavite miksati smjesu na najmanoj brzini dok ne uklonite sve grudice. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (28-30 cm) kojem ste dno prekrili masnim papirom. Biskvit pecite 45 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Ohlađeni biskvit prerežite na tri jednaka dijela pa svaki dio navlažite s malo mlijeka. Iako je krema čvrsta kada se ohladi, za svaku sigurnost tortu slažite u kalupu s obručem u kojem se pekao biskvit, piše slatkisvijet.com.

Na dno stavite prvi biskvit, premažite ga polovicom kreme pa ravnomjerno rasporedite odleđene i dobro ocijeđene maline. Ponovite postupak još jednom pa prekrijte tortu posljednjim biskvitom.
Tortu spremite u frižider preko noći da krema dobro očvrsne. Idući dan oštrim nožem prođite uz rub kalupa, premažite tortu tučenim slatkim vrhnjem, te napravite dekoraciju o kojoj smo govorili na početku ovog teksta.