Sočni i ukusni muffini s malinama i bijelom čokoladom koji će oduševiti vaše mališane.
Sastojci
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 200 g tekućeg jogurta
- 100 ml ulja
- prstohvat soli
- 200 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g zamrznutih malina
- 100 g nasjeckane bijele čokolade
- Ganache od bijele čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g nasjeckane bijele čokolade
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prstohvat soli, ulje i jogurt pa kratko promiješajte smjesu.
Dodajte brašno i prašak za pecivo pa mikserom još sve kratko izmiksajte. Na kraju umiješajte nasjeckanu bijelu čokoladu i maline. Ako koristite zaleđene maline, pomiješajte ih s jednom kašičicom gustina. Ako koristite svježe, ne morate ih miješati s gustinom. One su lagane pa neće potonuti na dno.
Pripremljenom smjesom punite košarice za muffine do 2/3 visine. Muffine pecite 18-20 minuta na temperaturi od 170°C. Čačkalicom provjerite jesu li pečeni. Ohlađene muffine ukrasite ganache kremom od bijele čokolade.
Za pripremu kreme slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre pa u njemu otopite bijelu čokoladu. Smjesu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Ohlađenu kremu izmiksajte dok ne bude dovoljno čvrsta za dekoraciju. Ganache kremom punite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom za dekoraciju i ukrasite muffine, piše slatkisvijet.com.