Iskoristite sezonu jagoda i napravite jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas. Dobit ćete jednostavan, brz i ukusan desert koji će oduševiti vaše mališane, a i ostale ukućane.
Idealan je i za nenajavljene goste jer se zaista brzo priprema.
Sastojci za dvije osobe:
- 125 grama sira mascarpone
- 150 grama jagoda
- 4 tvrda keksa
- 1 limun
- 1 kašika kristalnog šećera
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašika maslaca
Priprema
- U šerpi zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu kašiku limunova soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebne tri do četiri minute.
- Zdrobite keksiće u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
- Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše i utisnite je na dno.
- Nježno izmiješajte mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.
- Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda. Poslužite odmah! Prijatno!