Mali svijet poslova i ove godine u Sarajevu

Koliko puta ste od vlastite djece ili drugih mališana u povjerenju slušali što žele raditi kad postanu veliki? Koliko ste se puta i sami suočili s pitanjem kako djeci opisati šta to odrasli rade kad odu na posao? Projekt "Mali svijet poslova" svojim zanimljivim programom i interaktivnim pristupom pomaže djeci odgovoriti upravo na takva pitanja!


Tradicija se nastavlja!

I ove godine vas pozivamo da nam se pridružite na zabavnom i edukativnom eventu namijenjenom djeci i roditeljima – povedite djecu da se zabave i saznaju što žele postati kad narastu!

ŠTO: Mali svijet poslova
KADA: Novembar 10.11.2018. od 10 do 18 sati
GDJE: Sarajevo City Center
Organizator: www.boljiposao.com

Događaj je namijenjen djeci od 4-10 godina i njihovim roditeljima.

“Mali svijet poslova” je jednodnevni event koji će se 10.11.2018. godine održati u SCC-u, a namijenjen je djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj mu je kroz zabavni interaktivni program (prilagođen dječijoj dobi) upoznati djecu sa šarenim svijetom poslova i zanimanja kojima bi se u budućnosti mogli baviti. Radi se o kombinaciji sajma, radionice i igraonice tokom kojeg će se djeci predstaviti zanimanja i poslovi. Event povezuje učenje, igru i zabavu kako bi djeca na zaigran i zanimljiv način dobila uvid u svijet odraslih i već u najranijoj dobi. Ovim se projektom senzibilizira javnost za važnost pravovremene informiranosti o “svijetu poslova”, jer je pravovremena informiranost – već u najranijoj dobi – osnovi preduslov za pravilni izbor i školovanja i budućeg zanimanja.

U središtu projekta je predstavljanje različitih, zanimljivih i pomno odabranih zanimanja, a također će se za sve prisutne osigurati zabavni i muzički program te mnoštvo popratnog sadržaja.

Unutar prostora biti će postavljeni kutci s pripadajućom scenografijom gdje će djeci biti predstavljena nova, moderna i atraktivna zanimanja. Djeca će direktno od osoba koje predstavljaju zanimanja moći saznati kako izgleda njihov radni dan, koje zadatke obavljaju, čime se tačno bave i zašto je to zanimanje dobro i posebno. Poseban naglasak stavlja se na interakciju jer će djeca na licu mjesta moći postavljati pitanja i saznati sve što ih zanima.
Djeca će moći komunicirati sa svim predstavnicima zanimanja, poslušati njihova izlaganja, crtati, pisati i igrati se na prostoru predviđenom za ovaj događaj. Uz edukativni program organiziran je i popratni zabavni program.

Dođite i uživajte u svemu što smo pripremili za vas, proizvodima sponzora i zabavnom programu!

Kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte OVDJE.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!