Mala matura u Prvoj privatnoj osnovnoj školi „Isa – beg Ishaković”

Prva privatna osnovna škola „Isa – beg Ishaković“ održala je ceremoniju povodom završetka osnovne škole za svoju 18. generaciju, u utorak, 19. juna 2018. Učenici ove osnovne škole izveli su impresivan program za publiku, a članovi studentskih klubova predstavili su svoje aktivnosti, ponosni na svoja dostignuća.


Ceremoniji su prisustvovali porodice i prijatelji učenika, kao i predstavnici društvenog i političkog života u Bosni i Hercegovini. Nezira Popovac, direktorica osnovne škole „Isa – beg Ishaković“, zahvalila se svima na dolasku.

– Naša škola je škola koja njeguje bosanski kulturni duh, pruža punu dnevnu sigurnost za svoju djecu, uči ih lijepom ponašanju i moralu i ima za cilj zadržati osmjeh na njihovim licima kroz kvalitetan obrazovni program i odgovarajuće vaspitanje, izjavila je direktorica Nezira Popovac.

Fondacije za razvoj obrazovanja u Sarajevu (SEDEF) je u maju 2014. godine preuzela osnivačka prava ove škole, a pohađaju je učenici iz 17 zemalja. Do sada je Fondacija osnovala visokoškolsku ustanovu Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS), Prvu privatnu osnovnu školu „Isa-beg Ishaković”, vrtić „Kid IUS”, srednju školu „Maarif Koledž” i servisnu kompaniju Sedef Bosnia . U tom smislu, Fondacija uspješno radi kako bi osigurala kontinuitet obrazovanja u svojim obrazovnim institucijama. Svjedoci smo da učenici iz ove osnovne škole nastavljaju obrazovanje u Srednjoj školi „Maarif Koledž“, a potom i na IUS-u, te tako upotpunjuju zacrtani cilj Fondacije, a to je obezbijetiti kvalitetno obrazovanje od vrtića do doktorata.

„Sa nama ka kvalitetnom obrazovanju“ je slogan ove škole. Na dan maturiranja, učenici škole „Isa – beg Ishaković“ pokazali su nam da samo kvalitetno obrazovanje donosi svijetlu budućnost Bosni i Hercegovini, a njihov budući uspjeh je uspjeh njihovih roditelja, njihovih nastavnika, Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, koja je u njih investirala, a najvažnije od svega- njihov lični uspjeh.

(Školski.ba)