Književni konkurs za mostarske osnovce na temu borbe protiv ovisnosti

SPKD “Prosvjeta” Mostar, već treću godinu, raspisuje književni konkurs za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogama, alkoholu, igrama na sreću i kocki.


Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2020. godine, a mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola na području grada Mostara, priopćili su organizatori.

Stručni žiri će odabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti.

Najbolji radovi pristigli na konkurs bit će nagrađeni, a učesnici će imati priliku učestvovati na festivalu “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”.

Dodjela nagrada najboljima održat će se na finalnoj večeri festivala.

Projekt “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti.

Svoje radove, najviše tri, potrebno je dostaviti do 15.10.2019. godine na e-mail adresu: prosvjetamo@gmail.com, navode iz Prosvjete. Dok druge informacije o konkursu možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici SPKD “Prosvjeta”.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!