Kako okrenuti naviku kampanjskog učenja u svoju korist

Kampanjsko učenje je dobra poznanica svakog učenika. Svi smo se našli u situaciji da ogroman dio posla oko nekog testa ili seminarskog rada ostavljamo za sami kraj. Čak nam je to ponekad i malo uzbudljivo. Rezultati, ipak, nisu često baš tako dobri. Ovaj trik Evana Hoskinsa s portala FlockU pomoći će vam da kampanjsko učenje pretvorite u svoju prednosti.


Na fakultetu bih svaki put jedva stigao ispoštovati rok, i svaki put bih si obećao da ću sljedeći put početi na vrijeme. Moš’ mislit’.

Izbjegavao bih posao do zadnjeg trenutka, a onda bih u pet do dvanaest ubacio u višu brzinu i završio sve u zadnji čas. Nikada nisam imao vremena da pregledam i prepravljam što sam napisao, tako da nikada nisam predao najbolji rad koji sam mogao napisati.

Zvuči li vam ovo poznato? Mnogi od vas su poput mene. I to ne znači da smo lijeni. Kampanjci jednostavno funkcionišu drugačije. Mi volimo raditi. Volimo uložiti trud. Ali nam je u isto vrijeme potrebna vatra pod petama.

Ja sam se na razne načine pokušavao boriti sam sa sobom. Koristio sam trikove i istraživanja i sliče stvari. Ništa nije upalilo. Nisam mogao promijeniti to ko sam i kako radim. Sve dok mi prijatelj nije otkrio ovaj trik.

Jednostavno odredite ranije, lične rokove. Ne morate promijeniti način na koji radite. Prihvatite se i iskoristite to u svoju korist. Sami sebi postavljate uvjete. Ako je rok u petak, vi sebi dajte vremena do srijede. Zapišite ga u kalendar, zalijepite na laptop. I nemojte svoj rok učiniti bezopasnim. Dajte mu snage. Recite drugima, roditeljima ili kome već Ili još bolje, obećajte si nagradu kada ga ispunite. U najgorem scenariju, čak i ako propustite svoj rok, imat ćete još malo vremena, jer ste već počeli raditi.

Ovaj je trik meni je jako pomogao na trećoj i četvrtoj godini. Mogao bi i vama. Osim ako ne odgodite čitanje ovog članka do zadnjeg trenutka.

(Srednja.hr)