Inicijativa građanki i građana Mostara traži obaveznu predškolsku godinu za svu djecu

Pokrenute inicijative odnose se na besplatno predškolsko obrazovanja za svu djecu Grada Mostara.


Inicijativa građanki i građana Mostara u povodu 8. marta pripremila je incijativu za nositelje vlasti u Gradu Mostaru i nositelje vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Pokrenute incijative odnose se na besplatno predškolsko obrazovanja za svu djecu Grada Mostara, ali i Hercegovačko-neretvanske županije.

 – Svjesni činjenice o važnosti predškolskog obrazovanja, pokrenuta incijativa ima za cilj skrenuti pažnju nositelja vlasti, kako gradske tako i kantonalne razine, o jednakim mogućnostima za predškolsko obrazovanje za svu djecu bez obzira na materijalni status i mjesto stanovanja, priopćeno je iz Inicjative građan/ki Mostara (IGM).

Kroz rad na terenu, kažu, žene iz IGM-a uvidjele su da postoji neusklađenost između obrazovanja kadra za predškolsko obrazovanje, točnije prijeke potrebe za produkcijom kadra za rad u predškolskim obrazovnim ustanovama, te gorućim pitanjem – financiranja predškolskih obrazovnih ustanova kako na gradskom, tako i na županijskom.

 – Na ovaj način, žene, a u povodu 8. ožujka, nastoje skrenuti pažnju javnosti o krucijalnim temama za razvoj društva i jednakih mogućnosti predškolskog obrazovanja za svu djecu. Pozivamo građanke i građane da u 8. ožujka zajedno s nama razgovaraju o važnosti predškolskog obrazovanja, problemu financiranja, produkciji kadra, u Parku Zrinjevac u 11 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka nadležnih epidemioloških službi, pozvali su iz Inicijative.