Humanitarni fond “Gazi Husrev-beg” dodjeljuje jednokratnu pomoć

Humanitarni fond “Gazi Husrev-beg” Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj objavio je konkurs za dodjelu jednokratne pomoći redovnim studentima i učenicima.


Humanitarni fond “Gazi Husrev-beg” Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj objavio je konkurs za dodjelu jednokratne pomoći redovnim studentima i učenicima.

Jednokratna pomoć dodjeljuje se za akademsku 2018/19. godinu, a pravo prijave na konkurs imaju redovni učenici srednjih škola i studenti iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

Fond će u akademskoj 2018/19. godini dodijeliti jednokratne pomoći za 20 učenika srednjih škola i za 10 redovnih studenata.

Iz Fonda napominju da neće primati preporučenu poštu niti vraćati dokumentaciju, a dobitnike će obavijestiti putem e-maila ili telefona poslije ramazana i sjednice komisije Humanitarni fond „Gazi Husrev-beg“.

Kandidati su dužni poslati i priložiti slijedeću dokumentaciju:
  1. Molbu, adresu, broj telefona i e-mail adresu;
  2. Kopiju svjedočanstva o završenom razredu srednje škole/ položenim ispitima na fakultetu;
  3. Potvrda od sekreterijata škole/fakulteta da kandidat ne ponavlja godinu,
  4. Kućna lista,
  5. Potvrda o finasijskim primanjima roditelja ukoliko su zaposleni ili za penzionere – ček od penzije. Ukoliko su roditelji nezaposleni onda dostaviti potvrdu sa biroa o nezaposlenosti. Navedenu dokumentaciju pod stavkom 5 potrebno je dostaviti za oba droditelja;
  6. Izjavu da ne dobija stipendiju od drugih organizacija ili fizičkih lica.

Molbe slati najkasnije do 15.04.2018. godine na adresu:

Islamische Gemeinschaft der Bosniaken in Deutschland – Zentralrat e.V.
Rheinstr. 64,
65185 Wiesbaden
Deutschland

(Školski.ba)