FK Željezničar učestvovao u UNICEF-ovoj kampanji “Djeca preuzimaju 2017”

U proteklom periodu FK Željezničar je uzeo učešće u UNICEF-ovoj kampanji “Djeca preuzimaju 2017” povodom Međunarodnog dana djeteta.


Djeca širom svijeta 20. novembra na Međunarodni dan djeteta preuzela su ključne uloge u medijima, politici, preduzećima, sportu i zabavnim programima kako bi iskazali podršku za milione njihovih vršnjaka koji su neškolovani, nezaštićeni i raseljeni. Akciji su se priključila i djeca BiH koja su proteklih dana u organizaciji UNICEF-a BiH, ali i drugih koji su se uključili na poziv UNICEF-a uzela aktivno učešće.

Akciju je podržao i FK Željezničar. Na utakmici UEFA Omladinske Lige prvaka juniori Želje i Lokomotive su izašli na teren sa transparentom “#Djecapreuzimaju2017, Skloni batine!”. Na konferencijama za medije prije i nakon susreta sa Lokomotivom, te prije i nakon susreta sa Sarajevom, postavljene su jasne poruke UNICEF-a “Skloni batine, da su valjale, u raju bi i ostale”.

Podrška FK Željezničar je podrazumijevala i izlazak na derbi sa Sarajevom polaznika naše Omladinske škole, SFK Sarajevo i ŠF Respekt, ali je zbog odgode utakmice i realizacija tog projekta odgođena. Ipak, djeca su izašla pred pune tribine i pomenutim transparentom jasno poslali poruku “Skloni batine!”.

FK Željezničar ističe zahvalnosti UNICEF-u, vanjskim saradnicima ovog fonda na sjajnoj saradnji i komunikaciji, te se nada nastavku zajedničkih projekta i u budućnosti.

(Školski.ba)