EFSA Experience: Akademija za maturante na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje prvu akademiju za srednjoškolce pod nazivom “EFSA Experience”, na kojem će ugostiti učenike četvrtih razreda iz srednjih škola s područja Kantona Sarajevo.

 EFSA Experience: Akademija za maturante na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Cilj događaja je okupiti mlade ljude zainteresirane za ekonomiju i menadžment na jednom mjestu, te im kroz trodnevne interaktivne radionice s profesorima i studentima fakulteta predstaviti benefite studiranja na ovoj visokoobrazovnoj instituciji.

EFSA Experience će ponuditi informacije iz prve ruke o mogućnostima, uslovima i pogodnostima studiranja, aktivnog učešća u vannastavnim aktivnostima, ali i iskustvima sadašnjih i bivših studenata fakulteta. Čitav događaj je osmišljen od strane studenata koji iz svoje perspektive srednjoškolcima  mogu ponuditi najkorisniji set informacija i iskustava neophodnih za jednu od najvažnijih životnih odluka. Događaj će otvoriti dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Kemal Kozarić.

Tokom prva dva dana EFSA Experience akademije (17.05.-18.05.) učenici će imati priliku prisustvovati predavanjima i interaktivnim radionicama iz oblasti: makroekonomija, mikroekonomija, strateški menadžment, menadžment i marketing.

Treći dan EFSA Experience-a (19.05.) je rezervisan za obilazak fakulteta, Coffeland – kafa sa studentima, te predstavljanje uspješnih studentskih centara kao što su: CEO konferencija, PR ured, AIESEC.  Nakon ceremonije zatvaranja i dodjele certifikata o učešću, svi učesnici će biti pozvani da nam se pridruže od 20:00 u auli fakulteta gdje će biti održan koncert grupe Diskobajagi za sve studente Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Svi zainteresirani maturanti više informacija mogu pronaći na Facebook stranici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

– Smatramo da je ovo jedinstven događaj za sve srednjoškolce da prije nego što zvanično postanu studenti iskuse kako je studirati na fakultetu koji pripada zajednici 5% najboljih  visokoškolskih instuticija iz poslovnih nauka u cijelom svijetu, navodi se na kraju saopštenja iz Ureda za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu..

(Školski.ba)

Možda te i ovo zanima?

Leave a Reply