Dogovor o projektnim aktivnostima za unapređenje odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović održao je sastanak sa predstavnicima Međunarodne organizacije za pomoć djeci "Save the Children" povodom dogovora o pripremama i realizaciji aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje odgoja i obrazovanja djece i učenika u Kantonu Sarajevo.


Projektne aktivnosti odnose se na “implementaciju definiranih ishoda učenja u jezičko-komunikacijskom području, socijalno uključivanje djece sa poteškoćama u razvoju u obrazovni proces, te na obezbjeđenje dostupnog i kvalitetnog obrazovanja za djevojčice i dječake Rome”, a za njihovu implementaciju, u periodu od avgusta 2016. do decembra 2018. godine, planirana su sredstva u iznosu od  693,589.59 KM.

Tim povodom, najavljeno je potpisivanje  Memoranduma o saradnji između resornog ministarstva  i navedene organizacije početkom školske 2016/2017. godine.

Za koordinatoricu navedenih projektnih aktivnosti u ime Ministarstva imenovana je savjetnica ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Nihada Čolić.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.