Dječiji biseri: Mama, ti si psiholog jer voliš pse, ja ću onda biti macolog!

Dječija kreativnost i mašta su nešto što ne treba sputavati, nego njegovati i razvijati.


Svi mi s vremena na vrijeme izbacimo pokoju šaljivu rečenicu. No kada djeca preko svojih usana počnu sipati svoje male dječje mudrosti onda to ulazi u povijest i vrijedi pomno zapisati svaku takvu smiješnu dječju izjavu kako bismo im se mogli nanovo nasmijati.

Takvi dječiji biseri s punim se pravom mogu nazvati najbolje ispričanom pošalicom. Prenosimo vam smiješne dječije izjava koje će vas nasmijati do suza.

 – Išli smo u dućan i htjeli smo našu kćerku naučiti vrijednost novca, dali smo joj 5 kuna, ali stalno je gledala skuplje slatkiše, a mi smo objašnjavali da nema dovoljno novaca. Kada je došla do čoko bonsa, lijepo mi je vratila 5 kuna uzela bonse i rekla: “Mama ovaj novac je bezveze, ja ću uzeti bonse, a ti plati karticom”, Mia Ana (4 godine).

 – Zagledala se ja u TV i nisam obraćala pažnju na nećakinju koja je pokušala i mene uključiti u igru. U jednom trenutku malena je stala ispred mene i sva bitna: “Je l’ ja pričam engleski pa ne razumiješ ili trebaš slušni aparat”,  (Paola, 3 godine).

 – Perem kupatilo i ulazi Bruna (6) pa pita: Mama što radiš? Ribam!, kažem ja, a ona će: Aaaaa…pecaš!!!

 – Lara (4 godine) pita:”Mama koji je tvoj posao?” ja kažem:”Psiholog”, a ona:”To je zato jer ti voliš pse, ja ću onda biti macolog!”

 – Hana (2,5 god): Tataa, hoćeš mi kupiti Hello Kitty sličice. Tata: Hoću kad budemo u prilici. Hana: Tata! Idemo u Priliku!