Devedeset mostarskih osnovaca dobilo volonterske potvrde

Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa je u petak u prostoriji Gradske vijećnice u Mostaru svečano dodijelio volonterske potvrde za 90 učenika koji su sudjelovali u projektu "Volontiranje je cool 2015!".


To su učenici: JU “Petra Bakule”, JU “Četvrte osnovne škole” JU “Šeste osnovne škole” JU OŠ “Drežnice” i JU OŠ “Gnojnice” iz Mostara.

Pozdravne riječi i riječi podrške su uputitili Sabina Memić, referent za suradnju s nevladinim organizacijama ispred Grada Mostara kao i predstavnici ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ceremoniji svečane dodjele volonterskih potvrda prisustvovala je Mirna Nikšić, stručni savjetnik za predškolsko i osnovno obrazovanje ispred Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Dodjela volonterskih potvrda je bilo popraćeno kratkim filmom sa završne manifestacije projekta “Volontiranje je cool 2015!” na kojoj su svoje volonterske radove prezentirale 23 osnovne škole iz pet gradova: Sarajevo, Mostar, Stolac, Konjic i Goražde.

Projekt “Volontiranje je cool!” je počeo sa realizacijom 2011. godine, a namijenjen je učenicima osnovnih škola s ciljem poticanja na volonterizam i društvenu odgovornost u zajednici.

(Klix.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.