Deset snažnih navika koje će vam ojačati inteligenciju

Mozgu treba redovita vježba kako bi ostao vitalan i zdrav, baš kao i mišićima. Ako svakoga dana samo tri minute izvodite umne vježbe, poboljšat ćete pamćenje i smiriti um. Brightside je objavio još deset navika koje pomažu u tome.


6. Razgovarajte

Učite od ljudi oko vas. Dijelite informacije i znanje koje ste godinama prikupljali s ljudima koji to žele učiniti s vama. Izrazite svoje ideje i razvijte nove misli kroz kombinaciju svega toga.

7. Vježbajte

Tijelo i um jedna su cjelina, pa ako jedno pati, i drugo bi moglo osjetiti posljedice. Provedite dvadesetak minuta dnevno izvodeći različite vježbe i rješavajući zagonetke, kako biste produbili vlastiti um.

8. Meditirajte

Puno ćete naučiti o sebi ukoliko počnete pratiti svoje razmišljanje i reakcije kroz meditaciju. Osim toga, osjetit ćete kako vam se um opušta.

9. Analizirajte mogućnosti

Razmišljajte izvan okvira i uvijek tražite i druge moguće odgovore i rješenja, osim onog najlogičnijeg. Nikad nemojte prestati istraživati ideje i stvarati mogućnosti i rješenja.

10. Igrajte se sa svojim umom

Nema ništa loše u zamišljanju mogućih scenarija i različitih “filmova” u glavi. Kad zamišljate i izmišljate nove situacije u kojima je sve moguće, vježbate um, a kao pozitivna posljedica svega moguće je i poboljšavanje smisla za humor.

Za postizanje najboljih rezultata ove je vježbe potrebno izvoditi sustavno i svakodnevno, ali pokušajte ne forsirati i ne zamarati mozak i uspjeh je zagarantiran!

(N1)