Čudo od djeteta: Ovaj klinac žonglira i u isto vrijeme složi tri Rubikove kocke

Svako ima svoj životni san, a ovaj tinejdžer sanja o tome da postavi Guinnessov rekord u različitim varijacijama slaganja Rubikove kocke.


Kad je riječ o slganju Rubikove kocke, tinejdžer, Que Jianyu iz Kine, postavio Guinnessov rekord. Njegovo postignuće uključuje najbrže slaganje triju kocki koristeći obje ruke, ali i najbrže slaganje kocke dok mu je tijelo okrenuto naopačke, prenose Roditelji.hr.

Da bi složio jednu Rubikovu kocku, ali okrenut naopačke trebalo mu je 15, 84 sekunde.

Dječak je počeo “ganjati” rekorde u slaganju Rubikove kocke kad mu je bilo samo 7 godina, a tada je postavio rekord složivši kocku zavezanih očiju.

No njegov ubjedljivo najimpresivniji nastup bio je 2018. u Italiji, na takmičenju ‘La Notte dei Record’, kada je žonglirao sa tri kocke i složio ih u samo 5 minuta i 2,43 sekunde.

 – Kada sam bio mlađi, nisam baš razumio što znači imati neki svoj san, izjavio je dječak kad su ga intervjuirali za Guinness World Records, a zatim dodao:

 – Slaganje Rubikovih kocki doprinijelo je da to počinjem razumjeti i vjerujem da u budućnosti postići još nevjerovatnije rezultate.

Jedva čekamo da to vidimo!