Bivši učenici Gimnazije Mostar proslavili 50. godišnjicu mature

Uz mnogo smijeha i veselja prepričavali su se gimnazijski nestašluci i sjećali se profesora.


Bivši maturanti Gimnazije Mostar, nekad poznate kao Gimnazija Aleksa Šantić su zajedničkim okupljanjem obilježili zlatnu godišnjicu mature, piše Klix.

Svečanom skupu prisustvovalo je oko 90 bivših maturanata, a profesorice Bojana Mavar i Đurđica Kordić su svojim prisustvom uveličale su ovaj značajan skup. Uz mnogo smijeha i veselja prepričavali su se gimnazijski nestašluci i sjećali se profesora.

Spomenula su se imena 39-oro preminulih kojima je minutom šutnje u toku prozivke odata počast, a sjećanje na njih objavljeno je i u medijima. Nakon fotografisanja i posjete gimnaziji, dnevno druženje nastavljeno je u bašti restorana Radobolja.

Ni temperatura vrelog mostarskog ljeta nije moglo pokvariti radost susreta nakon mnogo godina. Mnogi su došli sa svih strana svijeta, svi puni lijepih uspomena i emocija.

Ova generacija je dala mnogo kvalitetnih ljudi iz svih oblasti profesionalnog djelovanja. Mnogo advokata, ljekara, profesora, inženjera, sportista, političara… Večernje druženje nastavilo se u restoranu hotela Bristol uz večeru i ples, gdje je 16. maja 1974. bila originalna proslava mature.