AIESEC BiH: Zimska akademija preduzetništva

Srednjoškolac si? Želio bi da ove zime unaprijediš svoje preduzetničke vještine, te da se uz to zabaviš i sklopiš mnogo novih poznanstava? Zanima te kako da kreiraš poslovni plan? AIESEC u Bosni i Hercegovini ima idealno rješenje: Zimska akademija preduzetništva.


AIESEC je najveći omladinski pokret i svjetska platforma za stvaranje mladih lidera. Zimska Akademija Poduzetništva je projekat AIESEC-a u Bosni i Hercegovini koji direktno utiče na dostizanje UN-ovih ciljva održivog razvoja “Kvalitetno obrazovanje” i “Dostojanstven rad i ekonomski rast”.

Cilj projekta je da probudi poduzetnički duh kod srednjoškolaca, te da im pruži određenu edukaciju o preduzetništvu i mogućnostima pokretanja vlastitog biznisa. Ono što ovaj projekat čini posebno zanimljivim, jeste činjenica da u projektu, kao predavači, učestvuju mladi iz različitih dijelova svijeta, što tebi donosi drugačiju perspektivu i nove ideje. Također, ovo znači da neće biti klasičnih predavanja i časova, već da će se koristiti inovativne metode podučavanja.

Kroz projekat, moći ćeš steći i unaprijediti razne vještine, kao što su iskustvo rada u multikulturalnom okruženju, razvijanje tzv. soft skills, unaprijeđivanje engleskog jezika te iskustvo timskog rada.

Više informacija na www.aiesec.ba/zap i na Facebook stranici AIESEC in Bosnia and Herzegovina.

Šta čekaš? Prijavi se!

(Školski.ba)