19 učitelja čija domišljatost i predanost zaslužuju da se slave

Kreativni i opušteni nastavnici su oni koji donose promjene u životima svojih učenika. Ovih 19 nastavnika zasigurno je daleko nego uobičajeno.


Podučavanje nije samo profesija, već način života, strast i entuzijazam. Vjeruje se da je utjecaj učitelja na akademska postignuća učenika dva ili tri puta veći od ostalih čimbenika povezanih sa školom. Ako se sjetite svojih školskih dana, zasigurno ćete se sjetiti one učiteljice koja vas je nadahnula i motivirala u vašim aktivnostima. Utjecaj velikog odgajatelja teško se može izbrisati iz nečijeg sjećanja.

Donosimo 19 sjajnih djela postupaka učitelja i nastavnika koji su zbog svoje ličnosti i kreativnosti zasigurno omiljeni.

19. Učiteljica 2. razreda Oklahome dopustila je svojim učenicima da izraze svoju kreativnost bojenjem njezine obične bijele haljine, te su je tako pretvorili u malo slikarsko platno.

18. Dječja dadilja nije se pojavila i studentica je morala dovesti svoju četveromjesečnu kćer u razred. Beba se počela nervirati i profesor ju je odlučio držati i smirivati ​​tijekom cijelog predavanja.

17. Ovaj učitelj nije imao kartu, pa ju je sam nacrtao.

16. Kinsey French, učiteljica defektologije iz Kentuckyja, pozvala je cijeli svoj razred na svoje vjenčanje.

15. Ovaj profesor hemije odjenuo se kao glavni lik Breaking Bada za ovaj poseban čas.

14. “Danas izgledam lijepo kao i ti!”, rekla je brazilska učiteljica koja je promijenila frizuru kako bi podržala učenicu koja je maltretirana zbog kose.

13. Učitelj fizike, u svojoj je posebnoj uniformi svaki put kada provodi eksperiment.

12. Nakon što se desio tornado u Mooreu u Oklahomi dječak je bio zatrpan u ruševine, a prije no što je došla spasilačka služba tu se zaputio njegov učitelj i spasio ga.

11. Učiteljica je u svojoj školi pokrenula “ormar za udobnost” u kojem su djeca skladištila higijenske potrepštine i odjeću za djecu s aposebnim potrebama.

10. Carl Schneider, učitelj u osnovnoj školi, svakodnevno ide u šetnju sa svojim učenicima.

9. Jedna od učenica ovog nastavnika konzumira cigaretu u kupaonici. Bit će “ugodno” iznenađena kad otvori vrata.

8. Nastavnik historije u jednoj školi za časove se oblači u odjeću iz ere lekcije koju predaje.

7. Učitelji iz Južne Karoline pokrenuli su „Klub gospodina“ za mlade dječake koji nemaju očeve. Djecu uče lijepom ponašanju i daju im očinske savjete.

6. Ova nastavnica biologije ima svoj način podučavanja o ljudskom tijelu u školi.

5. Učitelj specijalnog obrazovanja s Floride, Chris Ulmer, započinje svaki čas dajući individualne komplimente svakom od svojih učenika prvih 10 minuta. Rekao je da je ovo iskustvo pomoglo dramatično povećati samopouzdanje i samopoštovanje njegovih učenika.

4. Ovaj nastavnik svjetske historije zna kako djecu zainteresirati za učenje.

3. Učitelj Rajesh Kumar Sharma otvorio je besplatnu školu ispod mosta kako bi pružio obrazovanje siromašnoj djeci New Delhija.

2. Ganski učitelj je svoje učenike podučavao Microsoft Wordu na tabli, crtajući kako izgleda Windows prozor. Na kraju su njegovi učenici, srećom, dobili računare.

1. Ovaj iranski dječak ima rak, ali učitelj mu dolazi u posjet svaki dan u bolnicu kako bi ga upoznao s onim što je propustio u školi.