11 najirintantnijih vrsta roditelja na Facebooku

Roditelja na Facebooku zaista je puno, a neki vam svojim izjavama svakodnevno "dižu pritisak".


6. Nesebični davatelji savjeta

Facebook grupe ponekad mogu biti izvrsno mjesto za ispuhati svoje roditeljske frustracije, nesigurnosti i negativne emocije. No, Nesebični davatelji savjeta vam neće dati da se ispušete u miru. Oni su tu da poprave svaki vaš problem te naravno da vam objasne zašto je i do njega uopće došlo.

Čeka vas gomila savjeta koje niste tražili, odgovaranje na vaš komentar gdje god ga ostavite i još mnogo neželjenog sveznanja kojim raspolažu.

5. Previše cool

Neki ljudi su preopušteni i precool da bi ih sve to oko roditeljstva izbacilo iz takta. Dok se vi i velika većina ostalih roditelja zamarate eksplozivnim kakicama, grčevima, neprospavanim noćima, zubićima i sličnim divotama, ovi roditelji čini se da rade sve osim odgajaju dijete.

Objavljuju slike s nekog putovanja na kojima djeci nema ni traga ni glasa, slikaju se u fensi restoranima bez djece svaki vikend, idu u teretanu i drugo. Ozbiljno, gdje su im djeca?!

4. Oni koji stalno nešto prigovaraju

Roditeljstvo je plodno tlo za kukanje i jaukanje. Nisam spavala, nisam se stigla otuširati, nisam jeo, nemam niti malo vremena za sebe. Beba non-stop visi na cici/cijelu noć ne spava/ima grčeve…

Mnogi roditelji imaju tendenciju istaknuti sve negativno u roditeljstvu i zavijati oko toga danima. I to je normalna pojava. No, neki u tome stvarno pretjeruju. Čini se da je njima sve vezano uz djecu čista muka. Negdje ipak treba znati stati jer je sigurno puno više pozitivnih nego negativnih stvari.

3. Vješti kreativci

Dok vi još niste niti svjesni da se zima došuljala pred vaša vrata, roditelji – kreativci već su se bacili na izradu savršenog adventskog kalendara i vijenca.

Ukrase za Uskrs također izrade svojim vještim rukama, usput se ludo zabavljajući s djecom. Tu su još i kućice za ptice kao iz trgovine, kostimi za maškare, automobilske staze od kartona i rolica toaletnog papira te mnoge druge stvari koje vi ne samo da ne biste znali izraditi, nego uopće ne biste nikada niti dobili ideju za to.

Naravno, i sami su svjesni svojih vještina pa to kao slučajno uvijek objave na društvenim mrežama, eto samo kako bi “dali prijedlog” ostalim, uskraćenim majkama.

2. Preotvoreni

Neki roditelji na društvenim mrežama vole napisati sve o sebi. Ne vole privatnost. Ne u virtualnom svijetu. Neka svatko zna koliko im je cerviks skraćen, posteljica kalcificirana, koliko se međusobno svađaju ili vole, kolika im je plaća, imaju li problema s prekomjernim znojenjem i tako dalje…naravno, nesebično dijele informacije i o boji i konzistenciji dječje kakice, osipima, slike punih pelena i bljuvotine.

Pripremite se na svakodnevni dotok neželjenih i ponekad, ni malo lijepih stvari za vidjeti i čuti.

1. Perfekcionisti

Prvi na listi, perfekcionisti znaju biti najiritantniji među roditeljima. Bogati su, imaju ogromne i super sređene kuće, luksuzne automobile, ljetuju na predivnim mjestima, skijaju na još ljepšima, nose skupu odjeću i to rado svima trljaju, vrlo suptilno, na nos.

Naravno, ne daj Bože da iskomentiraš nešto negativno u vezi njih jer si odmah ljubomorna jadnica ili nesposobni glupan.

I dok gledaš njihove slike koje te magično privlače i koje izgledaju kao da ih je sve do jedne uslikao profesionalni fotograf, ostalo ti je samo da se tješiš kako je to u stvari lažna lijepa fasada te da su s druge strane medalje nesretni i jadni kao i svi ostali.

(Školski.ba)