11 najirintantnijih vrsta roditelja na Facebooku

Roditelja na Facebooku zaista je puno, a neki vam svojim izjavama svakodnevno "dižu pritisak".


10. Vaši vlastiti roditelji

Ima li ičega goreg na društvenim mrežama od vaših roditelja koji žele biti cool i naravno pofrendati se s vama? Naravno, tada će željeti komentirati svaku vašu objavu i sliku. Komentarima koje ne biste željeli da drugi čitaju.

Nakon nekog vremena Facebook vam se više neće činiti tako privlačnim.

9. Dezinformirani i spremni na nered

Dižu paniku i pale alarm u svakoj grupi. Pojavi ose pedofil koji u kombiju s tigrovim prugama patrolira po nekom naselju blizu osnovne škole i otima djecu. Dokazano je da cjepivo uzrokuje ispadanje očiju. I slično. nije važno tko je članak napisao i gdje su ga našli, važno je da u grupi gdje vrlo vjerojatno ima i dosta roditelja paničara podijele svoje misli i saznanja.

Njihove objave najbolje je – ignorirati.

8. Skromni hvalisavci

Oni pravi hvalisavci nisu na listi jer u stvari na društvenim mrežama se i očekuje da pretjeruješ kako ti je dobro i hvališ se svojim cool putovanjima, uspjesima, fotkama na kojima ste super ispali i tako dalje. No, ima li išta gore od skromnih hvalisavaca? To je hvalisanje zamotano u humor, nerijetko samokritiku koja to u stvari uopće nije i neviđenu iritantnost.

Na primjer, roditelji koji napišu: Toliko zavidim roditeljima čija djeca nisu u programu za nadarene. To je takva muka! To sve ometa njegove vrhunske rezultate u šahu, nogometu i debatnoj grupi, ali snalazi se on već.

Ili: Ubit ću tog svog muža! Potrošio je pola plaće na moj božićni poklon. Oduvijek sam željela ovaj aparat za kavu od 3500 kuna, ali što je previše, previše je.

Hm…

7. Uvijek bolji

Sve što vi ili vaše dijete napravite, Uvijek bolji roditelji mogu to još bolje. Vi možda želite proslaviti prvi djetetov rođendan objavljujući na Facebooku kako je ono napravilo svoje prve korake, a od Uvijek boljih stiže sljedeći komentar:

– Napokon je uspio, ha? Bravo! Moja malena je prohodala s 8 i pol mjeseci ali ok, sva su djeca različita, a dečki su često sporiji”.

Jedna od čari roditeljstva na društvenim mrežama je činjenica da se uvijek možete uspoređivati s drugima i da nikada nećete misliti da ste bolji od njih.